• Do not register here on develop.twiki.org, login with your twiki.org account.
• Use View topic Item7848 for generic doc work for TWiki-6.1.1. Use View topic Item7851 for doc work on extensions that are not part of a release. More... Close
• Anything you create or change in standard webs (Main, TWiki, Sandbox etc) will be automatically reverted on every SVN update.
Does this site look broken?. Use the LitterTray web for test cases.

Context

You can attach images and other files to any wiki page. Each uploaded item can have a descriptive comment. Additionally the upload page offers to create a link to the attachment for convenience.

Problem

If the descriptive comment contains WikiWords, the link is broken

Steps to reproduce the bug

  1. Click Attach
  2. on the attach new file page:
    1. Select an image from on your local computer (choose something interesting smile )
    2. check the option to Create a link to the attached file.
    3. type in a comment that contains a WikiWord, e.g. WebHome
    4. upload
  3. After uploading the image, the image is displayed on top of the form.

The image appears but the link is broken. Some part of HTML is displayed as well.

Additionally, if you try the Wysiwyg link, you get the error message:

TWiki detected an error or attempted hack - please check your TWiki logs and webserver logs for more information.

Use of uninitialized value in substitution (spath)

Hint: This Bugs web is special as you can not repair the link manually: Edit does not access the text area, see Item465.


I can't reproduce the sceond part of this report (wysiwyg); I suspect it is unrelated, and would appreciate whatever debugging info you can come up with. The first part was due to a bad setting of a TWikiVariable.

SVN 6546

CC


Hello CC, the design has changed a bit, the wysiwyg link has been replaced by a compose link. Clicking on it does not give an error message any more. Most interesting: I can now edit the links in the textarea (using both edit and compose). I could not do that before (and thus filed Item465). So maybe there are too many changes to reproduce the bug.

Nevertheless, I tried to redo the steps described above. Thus I tried to remove the links and the attachments to start over with a clean page.

cut the other error to a new item


Could not find the new item. Nevertheless, I tried but could not reproduce the second problem in this report any more. Seems Fixed ! --- Daniel Kabs

ItemTemplate
Summary Attaching images: using WikiWords in comment breaks added link.
ReportedBy TWiki:Main.DanielKabs
AppliesTo Engine
Priority Low
CurrentState Closed
WaitingFor

Checkins 6546
Topic attachments
I Attachment History Action Size Date Who Comment
JPEGjpg danbrille2.jpg   manage 18.8 K 2005-09-23 - 08:46 UnknownUser  
JPEGjpg victory.jpg   manage 21.0 K 2005-09-26 - 07:42 DanielKabs This is a FileAttachment and SitePermissions is a WelcomeGuest fixed.
Edit | Attach | Watch | Print version | History: r10 < r9 < r8 < r7 < r6 | Backlinks | Raw View | Raw edit | More topic actions
Topic revision: r10 - 2005-09-27 - DanielKabs
 
This site is powered by the TWiki collaboration platform Powered by PerlCopyright © 2008-2018 by the contributing authors. All material on this collaboration platform is the property of the contributing authors.
Ideas, requests, problems regarding TWiki? Send feedback