• Do not register here on develop.twiki.org, login with your twiki.org account.
• Use View topic Item7848 for generic doc work for TWiki-6.1.1. Use View topic Item7851 for doc work on extensions that are not part of a release. More... Close
• Anything you create or change in standard webs (Main, TWiki, Sandbox etc) will be automatically reverted on every SVN update.
Does this site look broken?. Use the LitterTray web for test cases.

Item4572: TMCE 14759 will not insert links/images in FFox 2.x

Item Form Data

AppliesTo: Component: Priority: CurrentState: WaitingFor: TargetRelease ReleasedIn
Engine TinyMCEPlugin Normal Closed   minor  

Edit Form Data

Summary:
Reported By:
Codebase:
Applies To:
Component:
Priority:
Current State:
Waiting For:
Target Release:
Released In:
 

Detail

6th Sep 07 (14759) release of TMCE won't insert images/links in FF 2.x

Hi. I've just updated to the latest release of TMCE, 14759 dated 6th Sep 07, and many features are fixed - thanks. I notice however that the new insert link and insert image routines are broken in firefox 2.x, although they work OK in IE 6.x. Note that on develop.twiki.org the behaviour is OK, so this may have been a temporarily introduced bug which has been fixed in develop, but I thought you should know about it anyway.

Here's the issue with the latest release of TMCE on TWiki 4.0.5, RH3.0, apache 1.3, FF 2.0:

  • I edit a topic with TMCE.
  • I click on the 'insert image' icon.
  • The 'insert image' dialogue pops up.
  • I paste a valid URL in the 'Image URL' field.
  • This is where is goes wrong...
The image preview never gets updated, and the insert button has doesn't do anything. I can switch between tabs, and the dialogue box responds OK, but clicking on 'Insert' does nothing at all. It's as if the dialogue box can't find the image URL. All I can do is cancel the dialogue box. The behaviour is exactly the same for adding a link ; the 'insert' button seems to have no action attached.

However, if I use IE on my install, everything works OK, and if I use FFox 2.0 on develop.twiki.org, everything is OK.

So this seems to be a bug only affectecting FFox, which is present in 14759, but may be fixed in dev. Sorry if this is useless info, but just in case...

-- TWiki:Main/SteveJonesST - 07 Sep 2007

Please check the Tools->Error Console and tell me what it says. This is highly likely to be specific to your environment, so if you could check the apache error log as well that would help.

CC

Hi Crawford. I have tried many times this morning (before updating your latest releases over the weekend), but I'm not able to reproduce this anymore. I sincerely hope I didn't waste any time for you on this, and I apologise if so.

I will close this issue immediately, and put it down to some peculiar state in my browser, or our apache server.

-- TWiki:Main.SteveJonesST - 10 Sep 2007

ItemTemplate
Summary TMCE 14759 will not insert links/images in FFox 2.x
ReportedBy TWiki:Main.SteveJonesST
Codebase ~twiki4
SVN Range TWiki-4.2.0, Wed, 05 Sep 2007, build 14735
AppliesTo Engine
Component TinyMCEPlugin
Priority Normal
CurrentState Closed
WaitingFor

Checkins

TargetRelease minor
ReleasedIn

Edit | Attach | Watch | Print version | History: r3 < r2 < r1 | Backlinks | Raw View | Raw edit | More topic actions
Topic revision: r3 - 2007-09-10 - SteveJonesST
 
This site is powered by the TWiki collaboration platform Powered by PerlCopyright © 2008-2019 by the contributing authors. All material on this collaboration platform is the property of the contributing authors.
Ideas, requests, problems regarding TWiki? Send feedback