• Do not register here on develop.twiki.org, login with your twiki.org account.
• Use View topic Item7848 for generic doc work for TWiki-6.1.1. Use View topic Item7851 for doc work on extensions that are not part of a release. More... Close
• Anything you create or change in standard webs (Main, TWiki, Sandbox etc) will be automatically reverted on every SVN update.
Does this site look broken?. Use the LitterTray web for test cases.

Item6063: WYSIWYG spoils Umlauts

Item Form Data

AppliesTo: Component: Priority: CurrentState: WaitingFor: TargetRelease ReleasedIn
Extension EditTablePlugin, WysiwygPlugin Normal No Action Required   n/a  

Edit Form Data

Summary:
Reported By:
Codebase:
Applies To:
Component:
Priority:
Current State:
Waiting For:
Target Release:
Released In:
 

Detail

This Bug is connected to a EditTablePlugin Bug (Bugs.Item6062).

1. Createa Topic with Umlauts ( ) an a table with %<nop>EDITTABLE{}%

2. Spoil the verbatim-tag as explained in Bugs.Item6062

3. Edit and Save with WYSIWY, all Umlauts are destroyed

I have also tried this on my sandbox:

check revisions 6 -9

Umlauts: ä ü ö

%EDITTABLE{}%
| <!--�verbatim3�--> | Test |
 <nop> 

-- TWiki:Main/CedricWeber - 13 Oct 2008

I do not see this effect. I would see the same with also every day

Do you run your TWiki with UTF8?

UTF8 is considered experimental and we have at least 20 open UTF8 bugs. UTF8 is only recommended when TWiki is used for Chinese/Japanese.

-- KennethLavrsen - 13 Oct 2008

Hi Kenneth, I created the output in my Sandbox on twiki.org --> TWiki:Sandbox.CedricWeberSandbox as mentioned above. I guess you're not using UTF8 since there is a prominent note at the top of the site ;). Anyway, as also mentioned in Item6062 no UTF8 in use...

-- TWiki:Main.CedricWeber - 13 Oct 2008

This happens when I have a unknown character (UTF(?) in my topics and then edit with wysiwyg. E.g. ap page with:

&#65533; 

turns to:

� üüüäääö

after editing with wysiwyg. Sadly there are quite some pages containing such characters in our wiki...

-- CedricWeber - 22 Oct 2008

If you use UTF8 in topics on a site that isn't configured for UTF8, there is nothing that can be done. There is no way (other than human intervention, and even that's dodgy) to guess what encoding was used to create a TWiki topic.

Please read the primer section of TWiki:Codev.UnderstandingEncodings

-- CrawfordCurrie - 23 Oct 2008

ItemTemplate
Summary WYSIWYG spoils Umlauts
ReportedBy TWiki:Main.CedricWeber
Codebase 4.2.3
SVN Range TWiki-5.0.0, Sun, 05 Oct 2008, build 17588
AppliesTo Extension
Component EditTablePlugin, WysiwygPlugin
Priority Normal
CurrentState No Action Required
WaitingFor

Checkins

TargetRelease n/a
ReleasedIn

Edit | Attach | Watch | Print version | History: r5 < r4 < r3 < r2 < r1 | Backlinks | Raw View | Raw edit | More topic actions
Topic revision: r5 - 2008-10-23 - CrawfordCurrie
 
This site is powered by the TWiki collaboration platform Powered by PerlCopyright © 2008-2019 by the contributing authors. All material on this collaboration platform is the property of the contributing authors.
Ideas, requests, problems regarding TWiki? Send feedback